Kolumni: West Ham on hävinnyt tällä kaudella paljon pelejä ja hukannut kasvonsa

Tunnettu englantilainen radiojuontaja kirosi ennen maajoukkuetaukoa Emirates Stadiumilla, kun Arsenal ja AC Milan kohtasivat.

– West Hamin tiedottaja soitti juuri ja uhkasi, että kaikki haastattelut loppuvat, jos herjaamme vielä heidän harjoitusleiriään.

West Hamin pelaajat kuvattiin viime viikolla Miamissa rannalla.

– Harjoittelemme kyllä kovaa, joukkueen kapteeni Mark Noble vakuutti.

Kuvat kertoivat jotain aivan muuta. Koko kaudella 700 minuuttia pelannut Andy Carroll nautti auringosta kaikessa rauhassa ilman paitaa. Pahasti flopannut maalivahti Joe Hart piti seuraa hyökkääjälle. Tarjoilija toi drinkkejä jätkille.

***

Lomakohu osui pahaan paikkaan. West Ham lähti kauteen suurin odotuksin, mutta kamppailee sarjapaikastaan Valioliigassa.

West Ham on hävinnyt paljon muutakin kuin pelejä. Joukkue on hukannut kasvonsa.

West Ham muutti London Stadiumille kesällä 2016. Puolet ydinkannattajista halusi jäädä Boleyn Groundille, mutta Hammers-johto ei voinut vastustaa kiusausta. Lontoon entinen pormestari Boris Johnson junaili viininpunaiset muutaman miljoonan punnan kausittaisella ja 99 vuotta kestävällä sopimuksella entiselle olympiapyhätölle.

West Ham vetää London Stadiumille komeat 56 000 katsojaa. Boleyn Groundille mahtui noin 20 000 silmäparia vähemmän. Muutto on kasvattanut seuran taloudellisia voimavaroja, mutta se tehtiin erittäin heikolla ammattitaidoilla: seuran henki ei siirtynyt rosoiselta Upton Parkilta ehostettuun Stratfordiin.

West Ham elää juuristaan. Olen matkustanut seuran fanien kanssa useaan otteeseen junalla. He saattavat pitää aidolla cockneyllä suomalaistoimittajalle pitkiä luentoja seuran ja Itä-Lontoon historiasta. He kertovat ajoista jolloin East Endin rikolliset lähetettiin Australiaan. He kertovat, miten Thames-joen eteläpuolella asuvat Millwall-kannattajat eivät osallistuneet aikoinaan telakkalakkoon.

***

Seuran johtokolmikko David Sullivan–David Gold–Karren Brady ei ymmärtänyt, miten suuri asia muutto lopulta on. He joutuvat nyt koville. Kentälle juosseet kannattajat osoittivat mieltään London Stadiumilla, kun Burnley voitti toissa kierroksella luvuin 3–0.

Sullivan, 69, ja Gold, 81, joutuivat poistumaan kolikkosateessa aitiostaan kesken pelin. West Ham petraa jatkossa jälleen turvajärjestelyjään, mutta tämä ei enää riitä. Seuran johto teki muuttopäätöksen hätiköiden ja maksaa nyt kovaa hintaa.

Kannattajat voivat hyvin mennä vieläkin pidemmälle. Seuran taustalla häärivä huligaaniryhmä Inter City Firm on edelleen vaikutusvaltainen. Sullivan on jopa tavannut porukan johtohahmon hiljattain kotonaan.

Itälontoolaisten fanikuntaan mahtuu hahmoja joka lähtöön. Esimerkiksi kokaiini saattaa kuulua kuuluu tietyn Hammers-porukan junamatkaan siinä missä olut ja viskikin.

West Ham pitää käsissään aikapommia. Se räjähtää, jos joukkue tippuu keväällä sarjasta.

Ja vielä…
Hammers-manageri David Moyes koki kovia viime keväänä, kun Sunderland tippui. Moyes vei koillisenglantilaiset vuosi sitten hupimatkalle New Yorkiin. Nähtäväksi jää tehoaako Miamin aurinko paremmin.

Jos haluat lisätietoja uutisista Jalkapallo Pelipaidat Halvalla, ole hyvä ja keskustele blogissamme.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*